2019-09-16
樂富OS係樂富開咗好耐, 但一次都無幫襯過, 主因係佢嘅選址, 係停車場與馬路旁開蠔吧, 做要係半開放式, 衛生好極有限, 今日一試其物水評合格嘅, 除咗生蠔抵食之外, 其餘都係一般偏貴。擺枱有蠔叉及 一般刀叉, 其擺枱就係預咗食客一定會食蠔。10蚊蠔蠔係幾好食, 當日嘅10蚊蠔係塔斯馬尼亞嘅生蠔, CREAMY, 淡海水味, 少少脆身, 少甜, 無金屬味, 但開得唔係幾好, 全部死晒, 有部份有蠔殼碎西冷10OZ (medium rare)西冷合理, 剛好medium rare, 但肥膏太多, 海鹽幾夾, 食得過, 但我覺得偏貴。豬手切好咗, 脆口得嚟黏口, 一般貨式, 但汁教得幾好, 甜度酸度幾平衡。叫咗18隻蠔, 一件扒, 一隻豬手, 加多兩杯啤酒, 埋單948, 係幾貴, 但食味一般, 我個人覺得唔係咁值。
有蠔叉及 一般刀叉, 其擺枱就係預咗食客一定會食蠔。
10蚊蠔
西冷10OZ (medium rare)
豬手
boddingtons
Other Info. :
馬路邊與停車場口其實係幾影響衛生程度, 重要係蠔吧.....另外其擺枱都幾迫吓, 枱與枱之間嘅空間非常迫, 去蠔吧係一件ENJOY嘅事, 同朋友飲酒吹水之地, 太迫夾, 其實唔太方便傾計。