2022-11-14 621 views
🚩 The Engine近排望住自己嘅體重真係有少少頭痛,聽人哋講生酮可以減肥,自己都開始研究吓啲生酮餐單🤤男朋友帶咗我過嚟大角咀呢邊話有間新開嘅生酮漢堡包可以試吓~餐廳主要係做外賣居多,用咗引擎來做主題都幾好打卡〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈金文畢芝士牛肉漢堡 $118感覺上超級肥仔嘅漢堡包,平時麵包嘅部份換咗勁厚嘅芝士代替芝士味唔算太濃郁,但鹹鹹香香牛肉新鮮出爐仲有汁如果淨係芝士同牛肉應該都幾濟下,不過好在佢有勁多蔬菜同洋蔥中和返🌈日式燒豬腩肉配紫薑 + Dragon Water $32所有漢堡包加$32就可以有半份小食同埋嘢飲豬腩肉雖然都有唔少肥膏,但燒得好香口,男朋友都幾中意我就反應幾鍾意佢嘅紫薑好夠味🌈煙三文魚牛油果黃豆天貝漢堡 $98一開始以為黃豆做嘅包一定會勁硬勁乾😮‍💨點知又唔會喎‼️食落幾香黃豆味,其實同漢堡包都唔會有好大衝突呢個包嘅加分位係佢有一個煎得好香嘅煙肉,同黃豆天貝超級夾中間嘅牛油果同埋煙三文魚都俾得好大方,所以其實整體都唔會話太乾反而我鍾意食呢個多個上面牛肉嗰個🌈生酮港式夠薑檸茶 $46薑味檸檬茶真係好少見,今次第一次飲味道都幾特別,唔算話好甜酸酸甜甜得
🚩 The Engine
餐廳主要係做外賣居多,用咗引擎來做主題都幾好打卡

🌈金文畢芝士牛肉漢堡 $118
感覺上超級肥仔嘅漢堡包,平時麵包嘅部份換咗勁厚嘅芝士代替
芝士味唔算太濃郁,但鹹鹹香香
牛肉新鮮出爐仲有汁

🌈日式燒豬腩肉配紫薑 + Dragon Water $32
所有漢堡包加$32就可以有半份小食同埋嘢飲
豬腩肉雖然都有唔少肥膏,但燒得好香口,男朋友都幾中意
我就反應幾鍾意佢嘅紫薑好夠味

🌈煙三文魚牛油果黃豆天貝漢堡 $98
一開始以為黃豆做嘅包一定會勁硬勁乾😮‍💨
呢個包嘅加分位係佢有一個煎得好香嘅煙肉,同黃豆天貝超級夾
反而我鍾意食呢個多個上面牛肉嗰個

🌈生酮港式夠薑檸茶 $46
薑味檸檬茶真係好少見,今次第一次飲
味道都幾特別,唔算話好甜
酸酸甜甜得嚟又有淡淡的薑味
2022-11-13