2016-05-08 93 views
M記出左個美式手撕雞堡,因為一個餐成$40咁濟一直都諗緊搏唔搏下。無錯,係搏下,唔係試下,因為M記D新包,伏味一向都幾高但因為有同事食左,話味道OK,所以就試一試吧。點知同廣告slogan一樣,Surprise我不過唔係味道,而係份量。  手撕雞堡 + 中薯條 + 中飲料 @ $38      坦白講,價錢唔算特別貴。不過開盒見到個包份量後,就覺得好唔值。手撕雞堡以紙盒來盛載,打開紙盒另有一張黃色包裝紙包住,一貫麥記貴價漢堡包的包裝。紙盒印上官方宣傳照,當然理想跟現實就是差很遠,這是常識吧!今次包裝紙有特別摺法,可以攝隻手入去揸實個包嚟食,設計有點心思!賣相方面,當然預咗D配料會叠得東歪西倒。今次M記用手撕雞代替雞扒,成為漢堡包的主菜配料有炸洋蔥圈、菜絲及芝士,拌上烤雞風味醬味道黎講,手撕雞醬的確係惹味既,甜甜地帶微辣炸洋蔥圈仲保持到香脆但手撕雞份量少之餘,而且同菜絲醬汁混為一體,所以食落其實得番野菜味,無乜雞味完全唔覺有雞絲成份。最差係份量,一打開,咦...點解咁細既 ,同平時魚柳包果SIZE差唔多大細,我開盒前已經預左同官方宣傳照有分別。但實際比想像中更加細喎。總括黎講,呢個包
M記出左個美式手撕雞堡,因為一個餐成$40咁濟
一直都諗緊搏唔搏下。
無錯,係搏下,唔係試下,
因為M記D新包,伏味一向都幾高
但因為有同事食左,話味道OK,所以就試一試吧。
點知同廣告slogan一樣,Surprise我
不過唔係味道,而係份量。

手撕雞堡 + 中薯條 + 中飲料 @ $38

紙盒印上官方宣傳照,當然理想跟現實就是差很遠,這是常識吧!
美式手撕雞堡
賣相方面,當然預咗D配料會叠得東歪西倒。
美式手撕雞堡
今次M記用手撕雞代替雞扒,成為漢堡包的主菜
配料有炸洋蔥圈、菜絲及芝士,拌上烤雞風味醬

味道黎講,手撕雞醬的確係惹味既,甜甜地帶微辣
炸洋蔥圈仲保持到香脆
完全唔覺有雞絲成份。

最差係份量,一打開,咦...點解咁細既
,同平時魚柳包果SIZE差唔多大細,
我開盒前已經預左同官方宣傳照有分別。
但實際比想像中更加細喎。

總括黎講,呢個包,味道OK, 但其他各方面都唔合格。
負皮
2016-05-01
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$38 (Dinner)