2020-10-11
用咗OpenRice訂座加即場做會員嘅優惠可以優惠價食二人餐一去到,嘩!真係好靚😍成幅牆都係花,因為有提早卜台,仲可以坐到全場最好影相的圓枱(所以話卜枱真的真的很重要)前菜係沙律或者餐湯,冇乜特別不過不失小食係明太子雞翼,入面釀左啲明太子同疑似泡菜,味道少鹹少辣,幾開胃飲品嘅花茶都幾驚喜,飲落真係有花茶,唔似某啲餐廳泡一轉都冇味,我見到隔離台叫加啲水職員都好有禮貌同快手加左跟住主菜叫左個大蝦意粉同埋豬柳配薯菜,大蝦意粉不過不失,香草茄汁,蝦都煎香了,唯有不足是蝦可以多一隻,不過這個價錢有埋前菜同小食性價比已非常高。豬柳好嫩滑,幫你切開埋一片片,見到裡面係剛好熟,食得出火候好準確,不會因過熟而令肉質鞋口。佢地會見到你食完上一個送先上之後的食物所以我地食完一陣間,佢地先收走餐具,5-10分鐘後才送上主菜,之後係甜品,好多標榜高級餐廳都做唔到,呢度要加分。甜品就係糖漬嘅蘋果片配雪糕,成個甜品勁少女心,拼成花形,蘋果薄片酸酸地,配上有玫瑰花香嘅雪糕完全絕配,味道好平衡。同行朋友不喜甜,選擇左抹茶撻配紫米味雪糕,抹茶流心餡好濃郁,茶甘香令整體不會太甜,紫米雪糕亦較少食到,好似食緊好smooth嘅
可以優惠價食二人餐
一去到,嘩!真係好靚😍
前菜係沙律或者餐湯,冇乜特別不過不失
佢地會見到你食完上一個送先上之後的食物
同行朋友不喜甜,選擇左抹茶撻配紫米味雪糕,抹茶流心餡好濃郁,茶甘香令整體不會太甜,紫米雪糕亦較少食到,好似食緊好smooth嘅紫米露咁。
整體成個餐係好平,但呢個價錢嘅食物內容同質素都真係令人好驚喜,做完會員又有多200-300現金卷下次用,非常優惠。