今晚25/12聖誕夜,支持香港政府留港消費,同老公K君落屋企對面銀座,食日本野,原本K君話要食地下新開果間一人燒肉,但鬼死咁多人等位,所以上去一樓食銀座脂,起初見到門口個歺牌,聖誕歺2人$488,以為一定要食聖誕歺,後來問門口職員才知可以散叫,唔一定食聖誕歺,於是便入去,我要坐卡位,這裡坐落環境舒服。推介:1. 鹽燒開邊雞中翼原因:燒得好好味2. 火炙招牌鰻魚卷原因:鰻魚卷上面灑上白色芝麻,很香口3. 火炙和牛荀小卷原因:入口即溶,好重黃牛味4. 火炙焦糖三文魚原因:入口有D甜甜地酸酸地的味道,好特別5. 辣味黑豚鍋原因:一D都唔覺好辣,味道不錯6. 帆立貝壽司原因:是我至愛埋單時見到張單$321,我以為佢計少咗,點解咁扺食嘅,職員叫免加一,門口有寫,oic,我哋睇唔到個免字,以為要加一🤣整體來講,這間在天水圍區日本菜是優質水準高的一間,感覺到廚師是用心製作食物,值得一試,老實講,老公K君對食好高要求,佢今次都讚不絕口,所以會有下次,還有送咗張$20優惠券,可以下次用😋
推介:
1. 鹽燒開邊雞中翼
原因:燒得好好味

2. 火炙招牌鰻魚卷
原因:鰻魚卷上面灑上白色芝麻,很香口

3. 火炙和牛荀小卷
原因:入口即溶,好重黃牛味

4. 火炙焦糖三文魚
原因:入口有D甜甜地酸酸地的味道,好特別

5. 辣味黑豚鍋
原因:一D都唔覺好辣,味道不錯

6. 帆立貝壽司
原因:是我至愛