朋友屋企附近冇野多, 餐廳最多。佢話新商場形薈開左間上海野想去食下, 就跟左佢去。呢間係地下, 好易搵到。舖內環境都幾有心思,行懷舊風, 仲有霓虹燈。 糖醋小排骨$78去上海舖一定要食佢地既糖醋骨, 酸甜適中, 煮得好入味。而且每一舊肉都好易脫骨, 最重要既係肉質嫩滑。 蟹粉蝦球鍋巴 $128一黎到已經好吸睛, 唔好睇佢得三舊好似唔多咁。食完一舊其實都飽架。因為佢鍋巴係有厚度, 仲要脆卜卜, 好香口,面頭既蝦球掛滿汁, 但係又唔會多汁到令下面既鍋巴變淋,正。 蟹粉桃膠$120 (位上)桃膠加落蟹粉到? 平時甜品就食得多, 加落咸點到食真係未試過。見佢咁過癮就叫左一客嘗鮮。為左令碗蟹粉keep 住熱, 下面有小火座住, 呢點幾細心。呢碗蟹粉好足料, 加埋桃膠多左咬口, 仲覺得好養身。 鎮江餚肉$88味香嫩不膩, 點少少醋食會更香。冬日飄雪$50天氣涼少少係會想飲番杯熱飲,見呢杯有鮮薑, 鮮梨, 雪耳等滋潤既材料就岩哂。飲完覺得滋補得黎又暖身。 整體黎講, 呢間既野食真係用心制作, 性價比高。
朋友屋企附近冇野多, 餐廳最多。
佢話新商場形薈開左間上海野想去食下, 就跟左佢去。
呢間係地下, 好易搵到。
舖內環境都幾有心思,行懷舊風, 仲有霓虹燈。

糖醋小排骨$78
去上海舖一定要食佢地既糖醋骨, 酸甜適中, 煮得好入味。
而且每一舊肉都好易脫骨, 最重要既係肉質嫩滑。
糖醋小排骨

蟹粉蝦球鍋巴 $128
一黎到已經好吸睛, 唔好睇佢得三舊好似唔多咁。
食完一舊其實都飽架。
因為佢鍋巴係有厚度, 仲要脆卜卜, 好香口,
面頭既蝦球掛滿汁, 但係又唔會多汁到令下面既鍋巴變淋,正。
蟹粉蝦球鍋巴

蟹粉桃膠$120 (位上)
呢碗蟹粉好足料, 加埋桃膠多左咬口, 仲覺得好養身。
蟹粉桃膠

鎮江餚肉$88
味香嫩不膩, 點少少醋食會更香。
鎮江餚肉

冬日飄雪$50
冬日飄雪

整體黎講, 呢間既野食真係用心制作, 性價比高。
糖醋小排骨
蟹粉蝦球鍋巴