2020-11-15 1169 views
有日行銅鑼灣,望上一棟大廈見到有啲日文字同燈籠,一search見係居酒屋,專飲清酒,不過得好少食評,唔知有冇伏之後朋友見到酒場呢個名就話要試,所以用openrice訂枱(有8折)我地對清酒都冇咩認識,老闆娘(我諗係)好清楚咁介紹每款清酒係點,跟住我地就揀咗兩款試下先~坐住冰嘅係咩咩生原酒,甜甜地易入口,另一個係black swan, 少少酸,幾特別~兩個都啱我地飲飲酒傾計緊係要叫啲小食~有枝豆,鱈魚干,送酒一流仲有好多款串燒,揀咗牛舌芯,安格斯肉眼,炸雞皮,燒翠玉瓜,照燒豚肉廣島蠔卷印象最深刻係照燒豚肉廣島蠔卷!好好食!!!我地一致同意係最好食!必食呀!仲有炸啤酒薯條,燒蕃薯,同粟米~都唔錯我地之後仲有地方去,所以食完就走~下次一定會試埋其他!

飲酒傾計緊係要叫啲小食~有枝豆,鱈魚干,送酒一流

必食呀!

仲有炸啤酒薯條,燒蕃薯,同粟米~都唔錯

我地之後仲有地方去,所以食完就走~下次一定會試埋其他!
$230 (Dinner)
Celebration
Birthday