2022-10-20
經過接近三年既疫情,又禁堂食又限聚又疫苗通行證,尖沙咀金馬倫道好多店舖都唔同晒。呢間cafe以黑白作主調,裝修簡單得黎亦有型格。店內座住唔多,我地坐喺bar 枱位,可以睇住自己嗌既野飲誔生過程,好治癒。除左咖啡外,呢度仲有cocktail 同自創飲品既選擇。我叫左To Beer Or Not Beer, 混合左咖啡、茶同梳打水,撞出一杯有層泡既飲品。望落似黑啤,做唔到口感都好驚喜,咖啡既微苦加埋啲泡,飲落真係有啲似啤酒。野食選擇雖然唔多,以輕食同手工bagel 為主。我叫左個漢堡扒bagel. 包面烘得好脆,包裡依然keep 到bagel 應有既紮實嚼勁,而且好香麥味,餡料就好撲實唔花巧,漢堡扒唔會過鹹,突顯返個bagel 先係主角。味道比起坊間bagel/ 麵包專門店一啲都唔輸蝕。比起打卡cafe, 我更鐿意呢種將專注度放喺食材原料、食品研究、製作出品既小店,呢間真係值得支持一下。
呢間cafe以黑白作主調,裝修簡單得黎亦有型格。
除左咖啡外,呢度仲有cocktail 同自創飲品既選擇。
To Beer Or Not Beer
野食選擇雖然唔多,以輕食同手工bagel 為主。
漢堡扒、芝士、羅馬生菜、蕃茄片Bagel
漢堡扒、芝士、羅馬生菜、蕃茄片Bagel