2018-12-17
1923 views
王子廚房係荃灣,聽同事講話好好味的,但係未食過,今日有機會同同事嚟食,店子好細,得幾張枱,要12點之前去先有位。午餐選擇也有8款,也幾多。我揀豬扒,同事也分別揀唔同既嘢。這裏的漢堡好多選擇,聽說味道很好。可惜今日午餐的口味不是我喜歡的!餐湯是甘笋忌廉湯,好橙的顏色,少少香草,味道幾好,不濃不淡。剛好。跟餐的蘋果茶,好深的顏色,唔甜的,幾特別!有機沙律菜,嫩滑龍利魚柳,薯餅+茄茸天使麵,賣相十分精緻,同事說份量都好足夠,沙律好fresh,天使麵也是好開胃,蕃茄酸酸甜甜。蜜糖芥末荷蘭厚切豬扒配迷迭香燒肉汁,本來轉了焗飯,後來來到也是沒有,應該漏了。豬扒不是好厚。有d芥末幾惹味,迷迭香味道好出。紅咖哩牛臉肉,新鮮手打手肉。好大碟牛肉,好香咖哩味,特別的味道,不是一般可以食到的。唔係十分辣。牛肉夠淋,送貨一流!!燒紐西蘭羊肶扒+法國松露天使麵+楓葉蜜糖蕃茄沙律,羊扒好正,紅酒燒肉汁,大塊又唔肥,好淋好香,天使麵好大碗。蟹肉,煙肉,真姬菇卡邦尼蛋黃忌廉意粉,這個賣相好吸引,好香同用料豐富。店子小小,只有一個廚師一個仕應,所以要等耐d,但是值得的!!
午餐選擇也有8款,也幾多。我揀豬扒,同事也分別揀唔同既嘢。
跟餐的蘋果茶,好深的顏色,唔甜的,幾特別!