2023-06-23
有冇試過同一間餐廰,同唔同人去食,味道同感覺完全唔同?🤪姐覺得一餐飯味道當然重要,但如果廚師/老闆/待應會同你傾吓計,講吓食材/煮法,同場嘅朋友又傾得埋,成餐飯會升級十倍🎉 前排放工相約朋友們去大坑 Warren 食飯就係呢種感覺~食物overall唔錯,無投訴。未人齊先叫啲小食送酒,都好多款選擇:炸多春魚同雞泡魚乾吹水必備第一次食焗鴨肉脆角,酥皮鬆脆餡料惹味👍🏻前菜叫咗 香煎蟹餅配藜麥沙律 & 香煎鵝肝配巴馬火腿,鵝肝OK 喎真係,自私食咗大半🙈 最令我驚喜嘅係龍蝦湯,以前真係試過太多伏,依家每次飲到香濃又滑嘅龍蝦湯我都好感恩哈哈🦞🦞🦞主菜先食海鮮,主廚幫我地配咗 紐西蘭Marlborough Sauvignon Blanc 同 阿根廷 Chardonnay ,前者果味出啲,後者酸度高少少,配合海鮮更能帶出鮮味 🦐虎蝦北海道刺身帶子意大利飯 賣相精緻鮮蝦煙三文魚龍蝦汁意粉亦唔錯 🐟要讚吓香煎本地鱸魚,火候控制得好先會咁嫩滑。估唔到小店都有入靚和牛🥩 香煎澳洲M9和牛配黑松露菌燒汁正呀~ 平時我唔太飲紅酒,但主廚推介嘅智利 Merlot 又幾易入口,下次要帶寶寶嚟撐枱腳!甜品仲有bro
第一次食焗鴨肉脆角,酥皮鬆脆餡料惹味👍🏻
🦐虎蝦北海道刺身帶子意大利飯 賣相精緻
鮮蝦煙三文魚龍蝦汁意粉亦唔錯
🐟要讚吓香煎本地鱸魚,火候控制得好先會咁嫩滑。
甜品仲有brownies & cheese cake,非常滿足👍🏻
本來諗住快食快閃,點知食得開心,玩到十一點幾先返屋企。 期待下次再一齊食飯~