2021-10-06 5 views
前嗰排去咗奧運嗰邊行,奧海城嗰邊都真係幾多嘢行,但我留意到原來嗰邊附近都好多特色嘅餐廳,尤其係都幾多西班牙菜,我朋友話帶我去食啲新嘢,所以就黎左呢一間餐廳。嗰日我哋嗌左一碟西班牙辣椒仔,西班牙蛋餅同香辣大蝦意大利麵。呢一餐都幾有驚喜,而且都坐得舒服,服務都好好。西班牙辣椒仔本身一開始驚有啲辣,但食落口之後發現係甜嘅,而佢係用鹽去烹調,所以成個辣椒仔反而係咸甜嘅味道。西班牙蛋餅蛋餅入邊有薯仔洋蔥等等,最特別嘅係佢上面有西班牙風乾火腿,份量都幾多,冇諗過味道都幾夾。香辣大蝦意大利麵一開始食落口的確係有少少辣,但係係可以接受到嘅程度,意大利麵好彈牙,大蝦食得出好新鮮。

西班牙辣椒仔

西班牙蛋餅