2022-05-06 361 views
上環區,要搵一個地方又好食又坐得舒服是很難尋。 近日, 我到了一間Café, 估不到食物質素很好,環境舒適度唔錯。有些食物相片忘記影相先食, 我點過 Signature all day breakfast 材料新鮮和夠熱騰騰,不過等候時間稍為耐了點。還有最傳統卡 Carbonara pasta 加生雞蛋撈埋一起食, 味道好滑好香,意粉好爽口,分量適中。重點推介,甜品 Hojicha Tofu cheese cake 焙茶豆腐芝士蛋糕, 口感不同纽約芝士蛋糕,可能焙茶配合豆腐加起來,口感好香好滑,唔會太飽肚,而餅底用orea 餅碎很夾上層蛋糕,樣貌不是太好看,味道值得一讚。我之後一次買多5件回家與家人朋友分享。

焙茶豆腐芝士蛋糕
Signature all day breakfast