2024-04-01
好耐都無去過樓上cafe ,今日約咗好耐冇見嘅朋友飯聚,係旺角搵咗一間有唔少好評嘅Little Fresh Cafe & Bar ,大廈入口係橫巷內都唔算難搵Weekend lunch 都有套餐包咗餐湯或者沙律,一個主菜同埋餐飲,價錢由$178起,仲可以加配是日甜品🍮餐湯係法式洋蔥🧅湯,洋蔥已經煮到接近溶化狀態,已經焦糖化嘅洋蔥甜甜地,個湯就相當清甜可口😋😋我地問咗today special 係法式油封鴨髀,原來哩個菜式足足要用五日時間去準備,咁樣先至可以令到鴨髀完全軟腍,完全唔需要用刀都可以骨肉分離😲😲所以我哋今日真係好幸運可以食到🤩鴨髀經過醃製後已經自帶鹹味,沾上黃芥末醬就💯💯食落仲唔會有過份嘅油膩感添另一款就叫咗香燒豬頸肉紅咖哩燴意大利飯🍛豬頸肉厚切以半煎炸方式烹調,鎖住肉汁👍🏻泰西fusion 以紅咖喱醬燴煮意大利飯亦相當唔錯,辣度中等,可以一試😋迷迭香芒果菠蘿沙冰🥭🍍蜜桃荔枝沙冰🍑兩杯特飲都加入咗香料增添獨特香氣,店員會燒著迷迭香令香氣更突出,水果沙冰飲落更多添一份炭燒味道
另一款就叫咗香燒豬頸肉紅咖哩燴意大利飯🍛
迷迭香芒果菠蘿沙冰🥭🍍