2019-06-25
筲箕灣東大街一向出名係當區較多嘢食嘅一條街,而且都有數間出名小店。食鮮位於路口嘅轉角位,小店有室外室內都有座位,別具風味。晚市餐牌應有盡有,老闆話火鍋都有得食添😃佢亦都有刺身供應,連海膽都有,仲有不同串燒、燒物、小菜等等,真係其實你想食乜佢都可以為你整🤪我哋叫咗二人餐$398,首先有刺身拼盤,拼盤都非常新鮮,有三文魚、吞拿魚、帶子,舖頭開店3週年,仲每兩人會送一份泰式蝦刺身☺️刺身嚟到都相當唔錯,賣相幾吸引,食落都新鮮。串燒有翠玉瓜,翠玉瓜串燒面上有燒汁仲曬上咗孜然粉,食落去幾爽口幾好味。另外仲有牛扒,牛扒係薄切,但係個醬汁好有驚喜,食落去有牛香,脆得呢啲肉又夠林,認真唔錯。雞扒個皮燒到脆脆哋,又係醬汁取勝,雞肉幼嫩滑,真的唔錯!套餐仲有一條馬友魚,皮燒得好香,一嚟到已經傳來陣陣烤魚味,而且魚嘅肉質但也食得出係新鮮。真係食鮮!套餐本來係有刺身丼,老闆話可以轉三文魚炒飯,我哋就試咗個三文魚炒飯。分量好大碟,炒得好香,炒飯炒得出色,粒粒飯分開👍而且仲有啲魚仔喺面,有三文魚等等配料;飯帶點胡椒味,調味啱啱好。小店環境比較平民化,但係食物食得出係用心製作,值得支持!
真係食鮮!
小店環境比較平民化,但係食物食得出係用心製作,值得支持!