2019-11-14 128 views
馬鞍山被譽為係「美食沙漠」,但我今次食完一間拉麵店發現,其實都唔係啊~呢間拉麵店係開放式嘅空間,好似日本啲屋台拉麵咁,行埋去就係座位,完全可以望穿廚房,所以衛生要好好!拉麵黎講我都係會揀豚骨湯叉燒拉麵,今次加左辣,即管食真佢!男朋友就揀左佢地獨有嘅龍蝦湯。另外我地仲加左餃子同玉子。🍜炙燒叉燒拉麵($66)🔸豚骨湯底好濃,廚師話豚骨款湯再濃啲,但配辣就係呢款會夾啲🔸見住佢係廚房用火槍燒啲叉燒,燒出黎賣相好之餘仲好香🔸麵屬粗麵,算係幾彈牙,唔會一pat嘢🍜海蝦拉麵配特製龍蝦湯($88)🔸無記錯應該係有4大隻蝦!而且係新鮮有彈性的🔸龍蝦湯底好正!估佢唔到,好濃厚!🔸兩碗拉麵嘅溏心蛋都好出色,正😻玉子燒($25)配上特製調味,有誠意,酸酸地,少少辣,都幾唔錯。煎餃子($22),外皮酥脆,仲入辣辣,推!

🍜炙燒叉燒拉麵($66)
🔸豚骨湯底好濃,廚師話豚骨款湯再濃啲,但配辣就係呢款會夾啲
🔸見住佢係廚房用火槍燒啲叉燒,燒出黎賣相好之餘仲好香
🔸麵屬粗麵,算係幾彈牙,唔會一pat嘢

🍜海蝦拉麵配特製龍蝦湯($88)
🔸無記錯應該係有4大隻蝦!而且係新鮮有彈性的
🔸龍蝦湯底好正!估佢唔到,好濃厚!
🔸兩碗拉麵嘅溏心蛋都好出色,正😻

煎餃子($22),外皮酥脆,仲入辣辣,推!
2019-11-01
$128 (Dinner)