2020-02-15 21 views
留意到最近太子新開左間日式居酒屋「夜館」🏮就喺深水埗同太子中間,地點非常方便。餐廳裝修別緻整潔,感覺舒適,樓底好高,空間感十足中午及晚上都有提供全日定食套餐,晚市則會增設串燒供應,價格親民,經濟實惠。所有食物都無添加味精,夠晒健康和風玉子牛肉丼定食套餐包左前菜、味噌湯及水果,非常豐富!和風丼飯採用安格斯三角肩胛肥牛,肥瘦適中,肉質香軟,牛肉味好香濃!中間仲有半熟流心溫泉蛋,充滿蛋汁!而日本珍珠米同洋蔥就吸收晒牛肉汁嘅精華,好味到不得了呢滑蛋吉列豬扒定食雞蛋同洋蔥一齊煮熟,蛋夠嫩滑,洋蔥煮得夠香甜,配上甜甜的醬汁,兩者味道好夾。滑蛋底下仲有一大塊吉列豬扒,厚切的,份量十足,麵包糠炸粉厚薄適中,豬扒頗鬆化,送飯食就啱晒熱咖啡☕️跟餐加$10可以轉配熱咖啡,質素不錯,咖啡味濃郁香醇

和風玉子牛肉丼

滑蛋吉列豬扒定食

熱咖啡☕️

跟餐加$10可以轉配熱咖啡,質素不錯,咖啡味濃郁香醇
$80 (Lunch)