2019-04-11
今晚心血來潮好想食漢堡包,所以叫男朋友渣車過黎,話時話我都有一段時間無過黎海壩街,以前幫襯開的西餐廳原來已經消失左,好彩呢間漢堡店仲係到,只係改左名姐店舖有兩邊,而我就係去旁邊的房仔,簡單用報紙、霓虹燈來佈置,空間細細但唔會覺得侷促 漢堡包款式不多,話錦快諗好食咩,我要美國豚肉菠蘿漢堡,而男朋友係牛肉芝士漢堡,擇好就要過去隔離主舖收銀處落單🍔美國豚肉菠蘿漢堡一拎起漢堡包好有份量,手感軟綿綿,勁軟熟架!豚肉用黑椒調味特別香口,食到尾仲有四五塊疊埋一齊,內層洋蔥爽脆,沙律菜新鮮,但最最最重要是厚切菠蘿,又甜又多汁,令口感更豐富,如果呢個包無左菠蘿的話一定失色不少有漢堡包好自然想食埋薯條,另加$32 有薯條、飲品一杯, 男朋友叫左凍朱古力,而我個杯柑桔檸檬梳打就要額外散叫,大大杯,清新解渴,飲完食完飽曬嚕
🍔美國豚肉菠蘿漢堡
一拎起漢堡包好有份量,手感軟綿綿,勁軟熟架!