2023-07-30 138 views
今日同朋友去炮台山油街嘅藝術空間,經過見到呢間「餃里」主打香港小店自家製作一於試下😋 餐廳只有外賣自取,買完可以同朋友去附近嘅公園/酒店食👍🏻椰菜鮮肉煎餃🥟 6隻$40外皮煎得金黃酥脆,椰菜同鮮肉餡嘅搭配永遠都係最正🤤咬落好多肉汁!呢款一定要食🥰芝士粟米鮮肉煎餃🥟 6隻$50呢個煎餃好啱啲鍾意芝士🧀️嘅人食,滿滿嘅拉絲感😆配搭埋餐廳自家製嘅辣菜脯更加惹味😍!紫菜鮮肉湯餃 6隻$52湯餃湯底揀咗蕃茄薯仔肉碎湯,充滿着住家味道🫶🏻紫菜同肉碎餡料比例好好勁,每一啖都食到紫菜香味加鮮肉汁👍🏻整體嚟講餃子做到唔同嘅味道種類都幾創新😳同店員嘅閑談間知道餐廳秉承住用心自家製作,難怪一路食覺得好有住家感覺😆可以一試!

椰菜鮮肉煎餃🥟 6隻$40

芝士粟米鮮肉煎餃🥟 6隻$50