2022-06-20
之前成日聽朋友介紹 Boon 呢間cafe ,原來佢最近開咗間姊妹店 Honbu, 相信都係信心保證,所以假日就同朋友去試一試,果然無令我失望😋🌝芝士粟米棒 $58作為前菜小食,清甜粟米經香烤過後配搭芝士粉,味道真係幾邪惡,忍唔住食完一條又一條🌝蟹皇蟹肉意大利麵 $148香濃蟹膏滲入每一啖意粉當中,如果本身好鍾意食蟹膏既人一定唔可以錯過呢一款🌝醉烤三黃雞 $168雞肉鮮嫩多汁滲出微微酒燻香,而且每咬一啖與雞既油脂完美配合,充滿驚喜🤤另外雞尺寸都幾大隻,所以感覺幾抵食😋旁邊配有翠玉瓜,粟米仔配菜,同埋仲配備即棄手套,真係相當貼心💙🌝檸檬蛋白霜 $68微微燒過嘅蛋白霜配搭酸甜檸檬醬,入口鬆脆既窩夫係酥皮質地,令成件事更加分!而且窩夫酥餅除咗口感更豐富同更香之外,作為一個餐後甜品唔會太飽,幾清新解膩🥰有驚喜🌝朱古力奶泡 $48我絕對係俾佢嘅棉花糖吸引而選擇呢一杯,底層係朱古力,味道唔太甜😍幾好,上層奶泡細緻柔滑,再配搭輕微烤過嘅棉花糖,夠打卡又好飲🌝菠蘿乳酪沙冰 $58夏天就最適合飲沙冰,酸甜嘅菠蘿再配搭乳酸口感,食得出菠蘿唔咪假香精味,口味亦容易入口,感覺相當夏日💙總結:每一道餸都幾有水
🌝芝士粟米棒 $58
🌝蟹皇蟹肉意大利麵 $148
🌝醉烤三黃雞 $168
🌝朱古力奶泡 $48
🌝菠蘿乳酪沙冰 $58
總結:每一道餸都幾有水準,而且店員都好Nice, 值得一試