講到冰室要食晚餐都一定係嘢食一啲鑊氣小炒, 今次我就叫咗個小炒王,西檸雞,脆炸豬手和西蘭花鮮魷小炒王: 內有腰果, 韭菜, 白飯魚, 肉絲 ,成碟個口感好豐富, 而且好下飯。 西檸雞: 酸味好適中, 雞的炸皮好薄, 雞的肉質好嫩滑, 整體口感都好豐富。 脆炸豬手( 這是一個新菜式) 平時炆,煮的豬手先就食過,但炸既就未食過, 一上枱,大大隻豬手呈現喺眼前,香氣撲鼻。 外皮很脆, 但內裏的肉質就好軟, 雙重的口感衝擊我的口腔。 西蘭花鮮魷: 我必叫的一樣菜式, 兩樣都係我既最愛, 唔好睇佢好似好簡單, 魷魚既鮮味配上西蘭花, 再加上蒜香, 遠處端來已聞到香味。 加上賣相真係色香味俱全

小炒王:

西檸雞:

脆炸豬手( 這是一個新菜式)

2021-06-11
Type of Meal