2021-09-30
咁耐冇去旅行 今日嚟咗一間韓國小店食 當去咗轉韓國㗎喇😂 餐牌都幾多選擇 有得揀部隊鍋同醬油蟹呢啲正宗韓國野🥰 我哋就諗住簡簡單單食兩個飯同串燒就算喇TATA蛋炒飯 配料都幾豐富 有豬肉片 腸仔 蛋等嘅簡單配料 而且調味都幾好食 唔會太鹹 而且飯粒粒粒分明 再加埋面頭嘅紫菜同芝麻 每一啖食落口都好香 係一個唔錯嘅炒飯😺芝心豬扒飯 賣相已經好靚 味道都相當有驚喜 芝心豬扒嘅芝士係一望就已經流晒出嚟 而且飯嘅面頭有一啲青瓜絲同埋沙律醬喺側邊 吉列芝心豬扒配埋沙律醬真係一流呀🤪 本身見佢個飯冇乜汁都驚太乾身 但係呢個擔心絕對係多餘㗎 沙律醬已經好好送飯啦雞軟骨串 面頭有一啲蜜糖醬 有少少似BBQ風味😝豬頸肉串 呢個都幾特別 因為佢唔似外面串燒店咁係一片片豬頸肉 呢度嘅係豬頸肉粒 反而更加有口感👍🏻泡菜 食韓國嘢點少得泡菜啊 所以點都要嗌返一小碟嘅😗飲品方面 我地嗌咗可樂 等喺炎炎夏日gur 返吓吖嘛雖然唔係食咗啲咩好盛大嘅韓國菜 但係食咗簡單嘅韓國料理已經好滿足
雞軟骨串 面頭有一啲蜜糖醬 有少少似BBQ風味😝
泡菜 食韓國嘢點少得泡菜啊 所以點都要嗌返一小碟嘅😗