2018-11-02
食飯時間既荃新天地好多時候都要等位我同朋友就搵到依間西餐廳門面睇落都好有格調 又唔洗等位一於入去試下先!裡面充滿住萬聖節既裝飾雖然店入邊面積唔大但係睇到餐廳好有心思去佈置 令到每一個角落都充滿着節日氣氛咁嘅燈光同環境底下最適合促膝詳談每張枱都會有蠟燭 感覺好溫馨 我地一人嗌左一個 Main Course加多 $50 可以變做 set Dinner 咁超值梗係第一時間加啦首先黎既係餐湯同四款餐包個南瓜湯味道好濃厚!餐包可以點橄欖油同埋醋開下胃又或者點南瓜湯一齊食 唔錯之後就到三文魚沙律滿滿既三文魚鋪喺沙律上面望到都覺得好滿足侍應好貼心問我地啲飲品想食完上定係而家上 我地話冇問題而家上都可以我嗌左個薄荷茶而朋友叫左杯 Rose Latte 上主菜啦! 德國豬手伴蜜糖芥茉及德國酸菜上碟見到淨係個賣相都已經好吸引之後叫人幫我地切開我係中間見到啲肉汁好 juice 半肥半瘦既豬手入口一啲都唔韌 個皮仲好脆 加埋芥茉漿同埋酸菜簡直就係絕配 再黎依個威靈頓三文魚外面有一層簿簿嘅酥皮包住一大塊三文魚扒聽侍應介紹原來中間仲配有少小鵝肝 食落好有層次感 ! 如果能夠加埋檸檬喺上面就更加好最後食埋個甜品 今
我同朋友就搵到依間西餐廳
門面睇落都好有格調
又唔洗等位一於入去試下先!
裡面充滿住萬聖節既裝飾
咁嘅燈光同環境底下最適合促膝詳談
每張枱都會有蠟燭 感覺好溫馨
我地一人嗌左一個 Main Course
首先黎既係餐湯同四款餐包
個南瓜湯味道好濃厚!
餐包可以點橄欖油同埋醋開下胃
入口一啲都唔韌 個皮仲好脆 加埋芥茉漿同埋酸菜簡直就係絕配
再黎依個威靈頓三文魚
外面有一層簿簿嘅酥皮包住一大塊三文魚扒
聽侍應介紹原來中間仲配有少小鵝肝
食落好有層次感 !
如果能夠加埋檸檬喺上面就更加好
最後食埋個甜品 今餐簡直大滿足