2021-07-21 354 views
用心CP高意粉店之前食開觀塘果間,今日去開尖沙咀👀,見到原來有分店😳,仲開設在美麗華商場入面,高級了不少🤩,看看價錢與觀塘相約,就入去試試😙!坦白講,觀塘餐廳係好食,但十年都係一樣,都想試吓新野😇!打開餐牌,有不少新菜式🤩!心情興奮呀🥳!點㨂好呢!點㨂好呢?🤣!🍎酒香腐乳雞肉扁意粉成日都覺得腐乳可以唔只用來食通菜或點羊腩煲,應該仲有佢發揮嘅空間🤓!終於見到西式意粉有佢嘅出現!即試!扁意粉火候剛剛好,沒有過淋或未熟👍🏻!炸豆卜係我至愛😍!脆卜卜!可惜腐乳味未夠突出,可能新嘗試未敢去到咁盡😂!🍏煙三文魚蟹籽忌廉汁扁意粉上枱時蟹籽都算多,煙三文魚有油香😋!意粉都保持水準😋!🍑黑松露薯條薯條即叫即炸,唔係翻炸🙂!個黑松露蛋黃醬超級好食😍!本來我唔係太中意黑松露陣味,不過佢唔係加好多,啱啱好😆!🎥:Turning Point by Coffee Art📀:132號 Nathan Rd, Tsim Sha Tsui
用心CP高意粉店

🍎酒香腐乳雞肉扁意粉

🍏煙三文魚蟹籽忌廉汁扁意粉
上枱時蟹籽都算多,煙三文魚有油香😋!意粉都保持水準😋!

🍑黑松露薯條

🎥:Turning Point by Coffee Art