2018-08-23
依間鋪係荃灣citywalk 附近,附近嘅都係食嘅舖頭,成條食街咁,唔難揾。而入到去就係四人以上嘅枱,今次我地兩個人,都有四人枱坐,咁就當然坐得舒服啦。今次我地就叫左個雞煲,同少少配料。另外,當然要加嘅係燒物啦。依度嘅燒物一定要食,首先要介紹嘅係佢牛油芝士金菇,依個聽落好普通,但食落嘅芝士溶落金菇度,再加上啲芝士又拉絲咁,再加上佢嘅牛油香,再利用錫紙包住,鎖住水份😋仲有蒜蓉蟶子皇都值得推薦,超大隻,啖啖肉,最重要係無沙,見倒對用料有heart同細心。鵝肝多士都唔錯,原來佢中間夾住黑松露醬,無論係鵝肝嘅大細同價錢,都係好抵食,再加上黑松露醬,香味四散!雞煲就見得多,藥膳雞煲真係少食,未開始落野,等佢沸,已經忍唔住要用羹飲幾淡,再埋啲有咬口嘅牛肉,好足料。最後都唔好浪費,飲多兩淡湯,所有精華飲晒,啲元肉,紅棗,夠晒入味,女人飲更加係一流👍👍👍