6:30PM就去到 成間舖好吉 帶位阿姐好好任我地揀位坐(想睇到電視)但到坐時有個黑色阿姐黎話嗰幾張枱要比4-5人坐(一樣係4人枱) 咁OK啦 坐在電視底囉前菜小食: 用辣椒醃不同的菜 好味 特別是醃西蘭花梗 好爽少少辣 正!湯底: 蕃茄湯+麻辣湯(一粒星嗰隻) 蕃茄湯真係好正 好有蕃茄味 麻辣湯就有D咸同埋唔辣 我有少少鼻敏感 比麻辣湯底搞到打噴啑 咪拎過D囉 個阿姐黎拎番正喎 勁墨魚丸+蝦丸: 墨魚丸好食D 在麻辣湯底度好食D 蝦丸在蕃茄湯底有D腥脆鯇骨腩: 煮得耐就爛晒 一D都唔脆 我估係比錯 但都OK滑o既水餃+雲吞: 水餃OK 幾大隻蝦 但雲吞食到一粒粒肥豬肉 有D驚魚腐: 好似豆卜咁 有少少失望 但配蕃茄湯底都OK既~鴕鳥肉: 友人話好食喎~肥牛: 都幾肥 ok啦炸魚皮: 都幾大碟 頗脆 一個人食唔晒><菜既選擇好少 沒有我最愛的西洋菜和紹菜 好失望呀....p.s. 走的時候(8:45pm)見到我們本來想坐的枱都只是坐2個人 算罷啦~!

魚腐: 好似豆卜咁 有少少失望 但配蕃茄湯底都OK既~
鴕鳥肉: 友人話好食喎~
肥牛: 都幾肥 ok啦
炸魚皮: 都幾大碟 頗脆 一個人食唔晒><
菜既選擇好少 沒有我最愛的西洋菜和紹菜 好失望呀....
正 鴛鴦鍋: 蕃茄湯+麻辣湯(小辣) 蕃茄湯好正 麻辣湯有D鹹 唔辣
差 魚腐
水餃+雲吞
$240 (Dinner)
  • 蕃茄湯底,炸魚皮