2021-06-16
純粹想用埋d海港城coupon又咁啱book到先食。揀左紅泥小染同東方美人鍋,$338好貴。 綜合肉類盛合朶豬頸肉玫瑰花砌得幾靚,d豬肉羊肉肉質正常,冇乜驚喜。 溫體牛睇得d台灣野多,話食溫體牛好正。牛肉味幾出,但冇令人驚艷嘅感覺。牛肉壽司滑睇落好似和牛壽司係好吸引,但d滑都要烚幾長時間先熟,但上面塊牛已經熟到鞋,成件事有d錯配。 豚肉壽司滑呢個反而有驚喜,面頭塊豬唔會因為太熟出事,舊滑又幾彈牙又juicy 傳統台式月餅糕純粹唔多夠飽,個fd又唔食得海鮮先叫。真心麻麻,雖然入面個餡幾好味,但份量超少。個米餅好易煮到爛溶溶,食落口感好差。 總括黎講,d擺盤係好靚,但食物質素冇驚喜,而且定價set得太太太高。兩個湯底五碟野食扣埋5張$100 coupon, 都要$1100鬆d落樓,呢個價喺出面好食嘅邊爐可以食到好多野,仲有可能太多人幫襯,人手唔多夠招呼又麻麻,唔推。
揀左紅泥小染同東方美人鍋,$338好貴。
綜合肉類盛合
朶豬頸肉玫瑰花砌得幾靚,d豬肉羊肉肉質正常,冇乜驚喜。
溫體牛
牛肉壽司滑