2019-04-06 3431 views
其實不是第一次來,因為有小朋友爬架,所以都會同朋友來食飯。今日實在太經典亦太受氣了! 話說我們一家來食午餐,點餐後經理過來解釋西式及泰式午餐今日沒有,只有中式的,剛巧我們都點了西和泰式,於是經理於點餐紙上刪了所有沒有的餐。本身已經覺得有點失望,因為點餐紙無了一半選擇,然後有一位阿姐又行過話 “無鰻魚架啦” 我哋覆返佢我哋知架啦。到選好之後,就俾點餐紙阿姐,佢就忽然話 “哇,俾小朋友畫到咁花嘅”, 真係火到嚟,於是覆佢 “唔係我個女畫嘅,係頭先個阿叔刪嘅,你落單吧啦” 然後佢忽然就發難彈返一句 “使唔使咁悪呀” 我即刻呆左,心諗你無餐,然後屈個小朋友畫花,我同返你講係你同事畫可以有幾悪。於是同佢講咁唔使落啦,我哋走啦,佢又再話 “你二公婆做乜咁勞氣啫” 我哋再話俾你你會點?我哋無講粗口只係同返你講唔係小朋友畫嘅仲可以點?就係哩個時候佢就話 “得啦,唔食就算 x數” 我哋一家真心呆左,有無必要用粗口鬧人先。我都識講粗口,唔係驚奇你識講,而係你客人一家大細,又無對你做過乜,都要用粗口鬧客人嗎?真係咁唔憂做?咁不如直接唔好做吧啦。。。。

Type of Meal
Lunch