2021-07-30
撐香港運動員,用心撐;撐香港良心餐廳,用胃撐Proud of Hong Kong嘅心情唔知點表達,用晚餐訴情就最好不過喺馬鞍山,估唔到都會食到咁高質嘅pizza,四重芝士又真係有齊四種色而且緊拉晒絲,雙重薄脆底更顯芝士嘅豐富最意外嘅係,用蜜糖配食,居然好似混雙咁登對,中和晒四重芝士嘅厚重有冇見過碟頭飯可以係,肉仲多過啲飯?有足足三大串京蔥雞肉串喺碟上,份量、味道都鋒芒過於白飯,食晒啲飯都仲未食完雞肉,不過咁嫩,齋食肉都好食小食雞翼亦係驚喜,鹹蛋黃醬多到啲雞翼都點唔晒,所以食起嚟啖喺滿滿鹹香,鹹蛋控唔好走寶呀見到心太軟隔離個雪糕寫住「HK」,即時心心眼雖然好sweet,但心太軟絕對唔會勁甜,反而朱古力香出啲呢間嘅咖啡製作好講究,有分唔同地方嘅咖啡豆。爪哇豆味道較溫和醇厚,飲完都唔會覺得瞓唔著除咗啡,仲有beer,咁大杯1664,教胃如何不叫它呢?甘香可口,送飯一流呀
而且緊拉晒絲,雙重薄脆底更顯芝士嘅豐富
見到心太軟隔離個雪糕寫住「HK」,即時心心眼
雖然好sweet,但心太軟絕對唔會勁甜,反而朱古力香出啲