2015-09-05
相信很少人有機會到這餐廳吃東西, 要不是要到中大聽講座, 也不會入中大搵食. 由於CC canteen closed, 新的龐氏canteen又吃過了, 所以就試這間. 我們入到去, 見到座位有限, 職員說, 有張枱有Booking啦喎, 可不可以一小時內交枱? 我們說可以啊, 因為都要返去講座的下半場.坐下一看menu,果然有別於中大的其他canteen, 價錢不菲, 大概$70. 真是不可以當便飯日日食. 尤其學生. 雖然我們趕趕地, 職員又趕趕地收返我們張枱, 但是一個70蚊既lunch set, 總是高級野, 總是慢工出細貨. 又有餐包, 又有餐湯, 當然有餐茶, 乃是在我們力崔之下出現的.回說main course, 是汶牛肉in western style. 牛肉好"林" 好入味,好食. 特別係個汁正! 如果有碗白飯我可以清左佢. 旁邊有西式菜和薯蓉, 都好配合個main. 意粉有少許dry. 我主要吃牛肉. 意粉就餘下了. 朋友是勁喜歡那個放牛肉的容器, 因她那個是紫色的, 她勁鍾意果隻紫色!當我們快要完成又舉晒手要快D埋單時, 一群OL就入到黎搵位啦. 相信是附近中大a
當我們快要完成又舉晒手要快D埋單時, 一群OL就入到黎搵位啦. 相信是附近中大administrative 的staff. 她們每人都來所以已經book定位. 我們立即騰出座位. 總之這餐吃得好緊湊!
雖然食物是OK, 但環境和服務都不太好, 所以我只給OK面. 希望其他中大常客可以多加指點, 指出校園內還有什麼好野吧.