2023-07-22
Aaharn真係好低調,我成日去大館都唔知佢係armoury樓上。呢個真係同其他餐廳好唔同,睇黎無咩做marketing, 係想用食物說話,對自己的實力應該好有信心。餐廳的入口係樓下酒吧的左邊,小樓梯上到去就係好舒服的interior,因為我好怕嘈,high ceilings 會無咁回聲,所以餐桌隔得咁開就可以同朋友慢慢傾。喜歡outdoor,佢還有個balcony。夏日炎炎有人提議食泰國菜,係好適合的選擇。最正係有兩個tasting menu, 真係唔洗去用腦,直接睇下要688/888 咁簡單,跟住就係酒pairing唔pairing, 好似都係加388。對於中環1星黎講,算十分公道的價錢。最後,appetizer 有鹹香開胃的,主菜其實個湯好好味,有魷魚包住個豬肉餅,湯十分清。蟹肉curry 配飯好yummy, 個豆超好味!鮮甜!仲有個粉紅色的dip可以dip菜或者飯。白飯任添😂估唔到發生左係一星的地方,可能我地個樣真係太肚餓。怪個curry太配合白飯。😂😂個甜品我鍾意白色個椰子絲做的,好好味。當然也有泰菜必備mango sticky rice。個service好親切,有講有笑,其
個service好親切,有講有笑,其實佢地好留意個客但係唔公式化個種,無咁stuffy. 絕對可以同朋友食成晚傾成晚的餐廳。
中環黎講,飲飽食醉,仲要係好食,咁的價錢性價比算高。