2017-09-16
今日出左去太子買野,攰攰地念住搵間好坐少少既餐廳先休息一下,係OPENRICE見到小田田又平又新開,決定一試好易搵,地鐵C出口一出行3分鐘就到門口己經好田園FEEL,好適合我呢D少女坐陣,哈哈裝修好新淨好colorful 感覺好柔和晚餐價錢十分平,仲要免加一未order 已經覺得好抵食朋友發現杯底別有一番面目,好鬼馬~先黎2杯特飲菠蘿水蜜桃+水果茶特飲超正,清甜鮮果味,一D都唔假店員推介主題田園三杯紫薯燴飯三杯分別係帶子,煙三文魚同大蝦三杯先係$78,勁之抵食又好食意大利飯好大粒,充滿紫薯香又唔會太甜飯軟硬度適中,入口好有嚼勁又唔會太硬帶子2面煎過,好香口三文魚都好大塊大蝦好新鮮,蝦糕好香,入口回味濟州黑毛BB豬鞍成2吋厚,煎得好香,岩岩好剛剛熟,好神奇,熟得黎一D都唔難勁軟熟又多汁,食到停唔到口伴碟仲有翠肉瓜,紫薯,薯仔,粟米,勁多又好味難得用紫薯做主題,一定要食埋佢個紫薯心太軟陣陣紫薯香味傳出等左15-20分鐘即叫即整,香濃糼滑紫薯流出啖啖香味同雪糕完全溶為一體,食完身心都好滿足呢個主菜到甜品都好正,價錢平之餘裝修又靚地點又方便食完自己都覺得好開心~
係OPENRICE見到小田田又平又新開,決定一試
好易搵,地鐵C出口一出行3分鐘就到 門口己經好田園FEEL,好適合我呢D少女坐陣,哈哈 裝修好新淨
好colorful
感覺好柔和
晚餐價錢十分平,仲要免加一
未order 已經覺得好抵食
朋友發現杯底別有一番面目,好鬼馬~
先黎2杯特飲
菠蘿水蜜桃+水果茶特飲
超正,清甜鮮果味,一D都唔假 店員推介主題田園三杯紫薯燴飯
三杯分別係帶子,煙三文魚同大蝦
三杯先係$78,勁之抵食又好食 意大利飯好大粒,充滿紫薯香又唔會太甜
飯軟硬度適中,入口好有嚼勁又唔會太硬
帶子2面煎過,好香口
三文魚都好大塊
大蝦好新鮮,蝦糕好香,入口回味
成2吋厚,煎得好香,岩岩好 剛剛熟,好神奇,熟得黎一D都唔難
勁軟熟又多汁,食到停唔到口 伴碟仲有翠肉瓜,紫薯,薯仔,粟米,勁多又好味
難得用紫薯做主題,一定要食埋佢個紫薯心太軟
陣陣紫薯香味傳出 等左15-20分鐘
即叫即整,香濃糼滑紫薯流出
啖啖香味同雪糕完全溶為一體,
食完身心都好滿足
呢個主菜到甜品都好正,價錢平之餘裝修又靚地點又方便
食完自己都覺得好開心~