2024-11-11
第二次黎boholic, 依然係充滿田園風嘅餐廳,同上次一樣都有喺餐廳一入嘅呢個靚靚打卡位影相😬今次黎覺得menu野食多左!芝士焗澳洲薯皮。焗薯皮呢個名吸引到我,面頭紅色係一粒粒焗到脆卜卜嘅煙肉,非常惹味!芝士拉絲焗得超香濃!澳洲薯仔皮比一般薄,可以成粒連皮食,薯仔食落口特別爽脆,散發濃郁嘅薯仔香。美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈。對於個豬肋骨嘅份量我地好surprise!因為真心好大份呀😍而且係炆得非常腍身入味易切嘅豬肋骨!旁邊洋蔥園夠脆口,菠蘿極多汁同埋又係勁厚切🥹好好食呀~~~開心果奶蓋梳乎厘班戟。近期每次一有開心果甜品我都唔會放過!呢個梳乎厘口感好鬆軟,開心果味都幾出到!而且面頭落左開心果粒,除左令開心果味更濃味,仲有助增加口感。呢個甜品真心值得嗌!特濃黑芝麻鮮奶,特濃果然係特濃,芝麻味好香濃!特製白桃奶酪,幾light幾清爽嘅凍飲,我揀左少甜,呢個甜度我好滿意!!