2022-09-28
Deer Kitchen充滿少女風味,同時又以田園風格,形造小清新嘅感覺,坐係雀籠內食用晚餐仿似置身係叢林內😝店內空間感好大,就算full house都較少雜音,最啱食住美食同朋友飲住wine chit chat呀😌💁🏻♀️今次叫咗2️⃣款set dinner 2️⃣杯Mocktail🐷烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁💰308超帶驚喜嘅黑毛豬鞍👍🏻廚師將扒嘅熟食度控制在7成熟嘅比例內,切開後仍會見到肉汁流出嚟,在沾些小燒汁,品嘗到肉質鮮嫩外,亦帶出獨有嘅香味😋🦐廚師推介💰248今次嘅廚師推介係香煎魚扒拼虎蝦,魚扒煎得金黃脆口,魚肉鮮嫩,配埋以龍蝦肉熬成龍蝦汁👍🏻薯菜以紫薯為主,岩哂紫薯控嘅我呀😋🫕西蘭花忌廉湯西蘭花嘅味道比較重,所以個湯唔會話好重忌廉湯口味,湯嘅質感都相對地稀身,唔洗怕會好膩~🥗芒果蝦肉牛油果他他💰38(套餐轉配價)新鮮香濃嘅芒果配搭蝦肉同牛油果,甜得嚟帶點小清新嘅感覺,沾小小個白色乳酪就酸酸甜甜,好開胃添呀~🥟黑松露意大利雲吞💰-俾面頭嘅脆脆遮住咗,起初以為係得一隻雲吞,點知食食下就發現其實係多過一隻架😂黑松露嘅香味好濃郁,食完個種香味佢然停留咗係口入面👍🏻🍹藍色美人魚💰29 (套
🐷烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁
💰308
🦐廚師推介
💰248
🫕西蘭花忌廉湯
🥗芒果蝦肉牛油果他他
💰38(套餐轉配價)
🥟黑松露意大利雲吞
💰-
🍹藍色美人魚
💰29 (套餐轉配價)
呢杯mocktaik用咗Blue Curacao為底,再加入菠蘿汁同檸檬汁,飲起上嚟充滿住唔同嘅口感層次😋
🍹冷泡水果茶
💰34 (套餐轉配價)
酸酸甜甜嘅水果茶配咁多肉類嘅食物就岩哂啦,水果茶底有好香嘅熱情果味,再配埋其他水果,成個口感好豐富,但整體感覺唔會話好酸😝
溫馨提示✨ 平日嘅星期一至四嚟仲可以用$10優惠價叫埋春雞食~(不過每月嘅平日都會有offer😍)