2022-07-03
圖1-2 係最近一次去▫️ PATÊ SÔ (HKD98) - 估唔到呢個酥皮批咁有吸引力😆😆外層燒到金黃色嘅酥皮包住熱辣辣豬肉餡,第一次喺越南餐廳食呢類型嘅pastry,都幾特別😬😬食咗一件之後我覺得幾滯,同其他人share一齊食就最好。圖3-8 就係今年2月時去Cô Thành新店位於金鐘太古廣場同舊店比新店當然坐得舒服同埋空間感大啲佢哋初初開張時去咗幫襯食lunch(係幾個月前嘅事喇而家唔知仲有冇午市套餐呢)午市套餐分兩種 - 越式粉麵及越式三文治當日我哋叫咗一份越式粉麵套餐及一份三文治(一人一份套餐實在太多了😂😂)▫️ Bún Bò Huế (HKD188) - 越式粉麵餐牌上有大約10-11款麵,全部價錢都係$188 (另加一)。套餐包括小食、主菜及飲品。呢碗粉以牛肉及豬肉為主;生牛肉、牛腩、牛丸、豬肉丸。牛肉湯底都幾清,味道有少辣。我自己就幾鍾意呢個組合。▫️ BÁNH MÌ MỜ CHÀI (HKD108) - 越式麵包好脆口,裡面嘅燒豬肉腸塞到滿滿的。
圖3-8 就係今年2月時去
Cô Thành新店位於金鐘太古廣場
同舊店比新店當然坐得舒服同埋空間感大啲
佢哋初初開張時去咗幫襯食lunch
(係幾個月前嘅事喇
而家唔知仲有冇午市套餐呢)
午市套餐分兩種 - 越式粉麵及越式三文治