一走進去,感到這裡充滿異國風情,店裡不是很大,裝修用了鮮明的藍、黃色作主調,加上花邊鏡子,很有溫馨感。👍🏼餐廳由印度人主理,服務生和大廚都是印度人,感覺特別正宗,就正如餐廳名字一樣吧~ 好!試一試先!平日午餐時段有超抵食Lunch Set,每個餐大約$58-68(另加一),真係好吸引!不過嗰天想試下Korma所以就散叫~🎉是日餐湯:蔬菜忌廉湯用咗紅蘿蔔、西蘭花、青豆嘅蔬菜湯來煮,再加上忌廉,😋口感幼滑,入口微微酸清清地,又幾好飲喎。🎉白腰果汁咖喱羊(Korma)$108因為自己好喜歡腰果,所以點咗依款咖喱。🥳服務生一放上枱,已經聞到香噴噴,白腰果汁咖哩好濃郁滑順,又充滿堅果香,微微辛辣又唔會辣到過火。羊肉沒有腥騷,咬下去很入味又軟腍。👍🏼🎉蒜蓉烤餅 $32好鍾意依個賣相😆,因為用咗個鈎把烤餅吊起,感覺好原始又夠吸睛。D烤餅都係即叫即製,上枱熱辣辣,入口好軟熟,又有蒜蓉香,用來沾咖喱真係超正!🎉乳酪烤餅$35芝士味唔算太濃烈,入口同樣好軟熟又熱辣辣,唔算有好大驚喜。其實都好食,都係食清晒。🥳印度咖哩沾著熱辣辣嘅烤餅,真的會食唔停口!

🎉是日餐湯:蔬菜忌廉湯
蔬菜忌廉湯

🎉白腰果汁咖喱羊(Korma)$108
白腰果汁咖喱羊

🎉蒜蓉烤餅 $32

蒜蓉烤餅

🎉乳酪烤餅$35
乳酪烤餅

印度咖哩沾著熱辣辣嘅烤餅,真的會食唔停口!
2021-01-27
蔬菜忌廉湯