六月已經天氣好熱🫠 係尖沙咀街頭要搵間甜品店坐吓先得😮 呢間我之前係大圍食過 原來係尖沙咀開咗分店 急不及待咁過嚟食👍🏻 下午茶餐由兩點去到八點 啱晒我地又食又飲🥤椰皇燉蛋白呢個係呢間甜品店嘅招牌菜🥥 有得揀凍定熱㗎 我就揀咗熱嘅 一整個椰皇入面都係蛋白☺️ 真係好滑 食完覺得連皮膚都會滑啲 味道仲有啲椰青水嘅味道 之後仲可以𢳂到椰肉食㗎即製芒果酥皮拿破崙一層一層非常足料🥭 即叫即焗嘅拿破崙好香脆 仲好厚身 都幾推薦呢個甜品 酥脆外皮配上吉士醬幾正飲品下午茶餐都有7款揀 我揀咗芒冰冰同埋菠冰冰 即係芒果沙冰同菠蘿沙冰🍍 兩者都好適合夏天飲 簡直係呢個天氣嘅及時雨😉 兩杯都唔會太甜 仲要有爆珠增強口感 芒冰冰入面嘅爆珠係芒果味 而菠冰冰入面嘅係乳酸味 兩款都令沙冰更好飲呢間甜品店嘅拿破崙真係鬆脆得好令人驚喜😍 尖沙咀分店有兩層 所以都幾多位 食完飯過嚟食埋甜品先返屋企就啱晒🤪

即製芒果酥皮拿破崙
即製芒果酥皮拿破崙