2015-07-29
身為元朗人, 經過呢間舖好多次都未有機會入去食今次個frd 生日, book左星期六夜晚5位台, 人齊係門口等左10分鐘左右有位, 都唔算等得耐, 因為舖面唔係好大..5個女仔滿心歡喜咁叫野食, 叫左幾樣野食, 逐款講解一下:1>> 凱撒沙律 (約$60) (冇相)一堆生菜, 四粒麵包粒, 幾克煙肉碎同少少白色沙律醬既混合物呢碟係最先到既, 一放低我以為佢畀錯左, 望真D 先搵到幾粒麵包粒同煙肉碎先知佢係caesar salad, 睇到都已經滴哂汗...味道冇乜特別, 但係最氣憤既係佢salad dressing用白色沙律醬而唔係正式caesar salad dressing, so bad 2>> BBQ醬燒豬肋骨(伴薯角) ($88半份)豬肋骨上碟賣相係幾好睇既(抱歉最初冇影相), 一切開就覺得出奇: 點解會咁易切開ge??? d肉仲要咁易就離骨???我推算原因只有兩個可能性, 廚師將豬肋骨蒸左或烚左, 之後就係面搽d BBQ醬入爐焗多陣就話係醬燒, 否則原條燒熟既係唔會肉離骨食落口, 唔算太多肉味, 更加唔好講燒烤味, BBQ醬味算正常 (留意:醬
5個女仔滿心歡喜咁叫野食, 叫左幾樣野食, 逐款講解一下:
1>> 凱撒沙律 (約$60) (冇相)
2>> BBQ醬燒豬肋骨(伴薯角) ($88半份)
食落口, 唔算太多肉味, 更加唔好講燒烤味, BBQ醬味算正常 (留意:醬味係冇滲落肉度架)
我朋友形容呢幾舊豬肋骨既味道係似屋企煲完湯既湯骨!!! 成台人都一致贊同!
另外有3舊薯角, 茄子, 瓜同沙律茶做配菜, 味道正常但略嫌太少薯角
3>> 迷你三色漢堡 (炸魚,雞,牛) ($78)
包入面既餡係只得炸魚, 雞同牛 (每款一個), 咩配料都冇, 係得一細兜酸沙律醬畀你自己搽
有冇搞錯呀我畀$78(未計加一)你畀三個餐包我, 用幾舊細細舊魚雞牛做餡就話係漢堡?!?!?!
What a shame~~ 我出銅鑼灣食呢個價錢加多廿蚊就有超厚牛肉同鵝肝熱辣辣burger食喇! 諗起就嬲
4>> 叫三色漢堡時加$12配份細炸薯條
我敢講M記既薯條一定好食過佢
5>> 小食拼盤 ($88 / $98???) (冇相)
普通炸野十來舊, 青椒, 芝士, 炸魚, 魷魚圈, 夠哂熱氣, 唔值呢個價錢
6>>廚師精選芝士菠菜魷魚PIZZA ($108??) (冇相)
經女店員推介之下叫的, 最遲來, 可能有菠菜關係搞到個餅底好濕, 得少少魷魚, 味道麻麻, 同樣唔值呢個價
本來我自己有諗住叫野飲既, 但見到食物質素咁樣所以我就冇叫到, 費事多一個失望同憤怒..
成餐飯唯一冇得挑剔既係每人都有一杯清水, 係食緊d 咁難食既野期間可以畀我地清一清喉嚨
席上朋友甚至話我係屋企開大食會整既野食仲好食過呢間野, 你地話悲唔悲哀
Other Info. :
撇除食物既質素, 店員既服務態度幾好幾親切, 店內環境都幾好, 坐得幾舒服。但係, d 野食咁既質素, 我以後唔會再黎lor