2016-06-26
可以好誇張咁講,homey係我喺元朗食過最好味、環境最好嘅cafe。五月去完之後,其實有食過翻尋味再去,不過發現已經換咗做一間米線鋪。至於點解咁好食?可能一嚟係因為以後冇機會再食,二嚟就係真係好好食。我仲記得,等佢上菜應該都有二十分鐘,不過係要新鮮整啊嘛,等下都值得嘅。佢個香腸水牛芝士pizza係正宗薄身嗰種pizza,有好多水牛芝士,仲有沙律菜喺面頭,包住嚟食嘅感覺好滿足。新鮮出爐、唔會太膩,水準好過pizza express。另外叫咗個豬肋骨,分量都幾多嘅,有五六條肋骨,佢嘅燒汁味道唔錯。值得一提係佢嘅smoothie,個peach smoothie都幾好飲。入面有好粉嗰種碎冰,奶味又夠,果汁唔係化學味,加上個環境真係好好㗎 ,夠old-school、懷舊,可以坐好耐下。不過好可惜,homey已經結業,而家已經搵唔翻嗰種味道。如果有食客知道會再開,唔該話聲我知啊~
不過好可惜,homey已經結業,而家已經搵唔翻嗰種味道。
如果有食客知道會再開,唔該話聲我知啊~