2019-05-24 680 views
台味係我由細食到大既餐廳,經歷過佢幾次轉手,但次次都係換湯唔換藥。無論係餐牌定野食味道,統統都無變過!我最推介既豬頸肉肉燥飯,呢個飯份量真係超多(FOR女仔黎講),絕對可以同人share!一片片豬頸肉 ,大約都有10片,配上一個酸酸地既醬汁,味道似醋,又帶點泰式感覺,兩樣夾埋好好味!肉燥方面,鐘意佢落好多菇,令到成個肉燥都好香。不過飯我就嫌佢濕左d,唔夠硬身。屋企人叫左個焗飯,白汁芝士雞皇飯。由於即叫即焗,所以都要等15分鐘到先有得食。飯量唔算多,但有芝士所以都幾漏,好易飽。個人覺得白汁唔夠creamy,雞皇份量都唔太多,要評分我既話就一般啦!最鐘意佢呢到係,轉台式飲品都係加兩蚊,大大杯珍珠奶茶都係兩蚊咋!抵到喊!

2019-05-23
  • 豬頸肉肉燥飯