2019-11-02
1952 views
夜晚同呀爸呀媽食飯,黎左由細食到大既台式餐廳。呢間鋪開左起碼十年,早年左右轉過手,改左做雞煲,無生意之後又變翻呢間台式餐廳。呢間餐廳最突出既就係---每個飯同麵都好大兜,大食既朋友都絕對會食得飽。呀爸叫既三拼飯,有豬扒,金沙骨同雞翼。正常發揮,大件夾抵食,豬扒唔會落好多鬆肉粉。我最愛既麻辣蓮藕餅油豆腐上海麵。以前係做台灣麵既,轉過手之後就得上海麵同陽春麵。上海麵比較彈牙啲,不過我嫌佢唔夠台灣麵咁厚實。蓮藕餅好食,入面仲有少少蝦肉,好少見架!呢個係配我叫個麵既辣油,唔同佢成罐放係枱俾人任用個隻架!入面有啲炸蝦米,超香口!!!必食!!!珍珠奶茶都係我必點既。呢到既茶啡叫少甜既話,佢真係會少甜俾你,唔同某啲茶餐廳。而且茶底係港式奶茶底,唔係平時飲珍奶會飲到個種唔夠濃既台式茶底。不過今日既珍珠太淋,咬落去無口感又一pat咁,失手!!!除左上面呢啲,仲好推薦台式牛肉飯,茄子肉燥飯,都係必食之選!