2021-06-25 784 views
認識Cafe Life係因為由Sogo食起🍰話說有日行經Sogo超市發現佢哋有一間蛋糕店 賣相精緻 所以就買咗一件朱古力蛋糕嚟試下 覺得好好食 於是乎再細心研究 發現原來佢哋有一間Cafe開喺上環 所以今日就專程來拜訪佢哋嘅主餐牌選擇唔算好多 大約六七款左右 所以其實佢哋應該都係主打蛋糕同咖啡首先我就叫咗一個avocado on sourdough, 牛油果配麵包一向都無敵 然後佢哋再加多幾粒毛豆去增加咬口 而且再加上wasabi醬 令整體口感更加豐富友人則點了smoked salmon eggs Benedict, 上面加咗大量明太子醬同配以火箭菜 非常美味至於最期待嘅蛋糕 首先揀咗期間限定靜岡蜜瓜忌廉芝士蛋糕撻 由於蜜瓜當造 所以非常清香味美 亦唔覺得膩 激讚👍另外長崎朱古力蛋糕亦保持水準 朱古力濃厚亦有餘韻總括來說 呢間cafe可以再試 最好坐喺窗旁座位慢慢品嚐出色嘅蛋糕 喝一口咖啡 然後望吓窗外風景 非常寫意
認識Cafe Life係因為由Sogo食起🍰
Avocado  on  Sourdough
Smoked  Salmon  Eggs  Benedict
靜岡蜜瓜忌廉芝士蛋糕撻
長崎朱古力蛋糕