2019-05-22 170 views
今日接朋友仔收工喺佢公司附近食這間"申子居酒屋"幾鍾意他們大門和門口的裝潢,有點像置身在日本的橫街窄巷裡😜三色迷你丼這個三色迷丼,顔色已相當吸引(粉紅,橙色,黃色)粉紅色為吞拿魚蓉入口即溶油脂充滿在口腔內感覺幸福,三文魚䰵很出色入口卜卜脆很新鮮,海膽是我最愛,放入口中綿綿滑滑的感覺,慢慢sir入喉嚨,鮮甜又唔鯹,正到冇朋友😋吉列千層豚肉吉列千層豚肉外層的炸漿夠薄身,一啖咬下很酥脆,裏面嘅肉質很Juicy還會爆出芝士,雙重享受多種層次味道,唔使點醬料一樣咁夠味日式醬油炒飯用了珍珠日式米,黏黏糯糯炒得又夠乾身,陣陣香濃的醬油味,加上菇、蛋和蔥花點會唔好味😎

Type of Meal
Dinner