風和日麗嘅下午🌅,同朋友去咗濕地公園🏞️睇貝貝🐊🐊🐊,欣賞下大自然🌵🌻🪻,吸收下新鮮嘅空氣🍃同埋睇多啲綠色嘅植物🌲🪵🌿🌱🌾。放假最佳活動:留一天與你喘息!☺️消耗完一堆卡路里,咁更係要喺附近explore下d好西獎勵下自己啦! 原來濕地公園附近開咗好多好嘢食,但係偏偏畀呢一間嘅牛角包漢堡🥐吸引住,因為牛角包控🥐嘅我,要即刻入去試下🤤🤤🤤📌大啡菇黑牛🥐(大啡菇+黑松露+芝士🧀)牛角包好鬆脆,溶溶哋嘅芝士配埋大量黑松露鋪滿係個大啡菇上面,d 菇汁咇曬出泥,仲有新鮮嘅沙律菜🥗,好味呀😍😍😍📌檸檬香草烤春雞半隻配薯蓉🍋🐔🥔 無花無假真係有半隻,用檸檬香草醃完再烤,烤到時間岩岩好,雞肉嫩滑多汁再撈埋入口即融嘅薯蓉,夠曬飽肚😌📌蒜香白酒煮蜆🦪 食得出係新鮮嘅蜆,一d雪藏味都冇,蒜香同白酒更加令D 蜆嘅味道昇華左🆙📌卡邦尼意粉🍝 意粉煙韌,配上香滑濃郁嘅醬汁同煙肉🥓香味,係我鐘意嘅味道💞💞💞📌小食大拼盤🍤🍤🍤(吉列炸蠔、吉列蝦、洋蔥圈、薯角、單骨雞翼)拼盤從來都係選擇困難症嘅朋友,唔使諗,全都要😏😏😏📌士多啤梨窩夫🍓🧇  加雪糕🍨超打卡able,切得好靚嘅士多啤梨,估唔到一D都唔酸。窩夫外脆內軟,又熱辣

📌大啡菇黑牛🥐(大啡菇+黑松露+芝士🧀)

📌檸檬香草烤春雞半隻配薯蓉🍋🐔🥔

📌蒜香白酒煮蜆🦪

📌卡邦尼意粉🍝

拼盤從來都係選擇困難症嘅朋友,唔使諗,全都要😏😏😏

📌士多啤梨窩夫🍓🧇  加雪糕🍨
超打卡able,切得好靚嘅士多啤梨,估唔到一D都唔酸。窩夫外脆內軟,又熱辣辣,同凍冰冰嘅雪糕,簡直係冰火交融,好幸福呀💗💗💗

📌鮮檸愛玉🍋
酸酸甜甜好開胃,一邊食小食,一邊飲啱曬👍🏻

📌士多啤梨奶昔🍓🍼
完全冇藥水味,聽住個攪拌機搞出嚟嘅奶昔,係即打出泥嘅😚

🫡呢度嘅班底係幾個後生仔女,有heart🩷 有火🔥,野食即叫即製,值得支持❤️‍🔥!食完都被佢哋感染到,覺得後生左🤭

📍小茶角 (濕地公園路)
天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖

@tea_and_corner

#小茶角