大閘蟹開季喇🦀 又到咗每年打開ig見到大家post大閘蟹鬥多蟹膏嘅日子。今年我都唔執輸,見到土瓜環❣️聚聚❣️出咗「秋聚大閘蟹套餐」,除咗大閘蟹之外仲有各款精美菜式。餐廳仲會幫每枱客人影即影即有合照,記錄相聚一刻💓◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*✨秋聚大閘蟹套餐✨ HKD388pp up清蒸大閘蟹(2隻)公每隻約五両荔枝番茄伴拉絲水牛芝士條菠菜松露帶子湯蒜片牛油凰尾蝦蟹粉小籠包杞子浸菜苗臘味糯米飯薑茶湯丸◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 清蒸大閘蟹當然要重點介紹下主角大閘蟹🦀 每位都有兩隻五両大閘蟹,仲要係我最愛嘅軟膏蟹公😍 上枱見到大閘蟹size都頗大,一揭開蟹蓋見到滿滿嘅金黃色蟹膏,蟹膏軟滑鮮甜,食到停唔到口🤤👍 菠菜松露帶子湯帶有中西湯fusion感覺嘅湯品🥣 菠菜湯表面加上忌廉,令整體口感更滑。黑松露點點唔止係噱頭,無論聞落定飲落都有滿滿黑松露味。入面更有大量帶子粒粒,令成個湯層次感昇華。👍 薑茶湯丸餐廳好貼心咁以薑茶湯丸作甜品去蟹大閘蟹寒涼,薑茶超重薑味,飲落去除咗個胃,成個人都暖暖地🔥 啱哂依家初秋涼涼地嘅天氣🍂 食埋兩粒包住濃濃黑芝麻餡嘅湯丸

◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 清蒸大閘蟹

👍 菠菜松露帶子湯

👍 薑茶湯丸
餐廳好貼心咁以薑茶湯丸作甜品去蟹大閘蟹寒涼,薑茶超重薑味,飲落去除咗個胃,成個人都暖暖地🔥 啱哂依家初秋涼涼地嘅天氣🍂 食埋兩粒包住濃濃黑芝麻餡嘅湯丸,超圓滿😚

📍聚聚
土瓜灣九龍城道68號瑧尚UPLACE2樓203號舖