2021-07-11
飛唔到但想食台灣菜,V小姐強烈推薦位於紅磡的讚好台灣,這店也是V小姐的Top List 之一,性價比高,食物味道一級棒的👍🏼#主食豐盛牛肉麵 $69🌕🌕🌕🌕🌑牛肉麵內有牛肉,牛筋,貢丸,墨魚丸同埋蘿蔔,濃濃嘅湯汁係台灣嘅味道🤤 一邊食就好飲返左台灣咁正宗滷肉飯 $46🌕🌕🌕🌕🌑讚好台灣的滷肉飯味道是偏淡一點點的,但又唔會無味,反而有一種清新感覺,多吃也不會覺得很滯!而且滷肉處理得很香,每口都係享受🥰#小食酥炸花枝丸 $28🌕🌕🌕🌕🌑這是永無失手的小食😋 花枝丸炸得剛剛好,另外V小姐最喜歡是它小碟上,很適合貪心想食多款食物,但眼闊肚窄嘅朋友😍涼拌小黃瓜 $28🌕🌕🌑🌑🌑 今之去食有一點點失手😢味道偏咸,但以往去食這也是很不錯的小食選擇呢#general環境🌕🌕🌕🌕🌑整體🌕🌕🌕🌕🌑V小姐喜歡這店的其中一個原因是店內的裝修很舒服,亦充滿台灣感覺。一般去都不用排很久,很快已經可以入座!每之去完都會有滿滿的幸福感🥰
#主食
豐盛牛肉麵 $69