2020-05-31 923 views
不知何解,每隔一段時間又會想念七福食神的美味食物,這天趁疫情稍緩,即約三兩知己出來這裡聚聚!餐廳重新裝修,感覺更開揚舒服。亦加了防疫圍板,食得安心!八品刺身盛盒刺身拼盆係每次指定必食頭盆!💪🏻眼前一亮、看到已經胃口大開,款款吸引新鮮,肥美海膽,入口即溶且豐,甘香回味;北寄貝爽口結實,特別是三文魚, 新鮮帶子和甜蝦每次必定追加。😋追加深愛美食帶子刺身(6切)甜蝦刺身(5本)這兩款每次和朋友都係食過不停。😋😋和牛刺身薄薄一片和牛,肥脂均勻有牛味,入口即化,果然係上等和牛。👍🏻魷魚鬚唐外層酥炸溥皮,緊緊包住了魷魚鬚,入口非常酥脆、彈牙。脆皮煎餃子薄餅般的脆皮底,吃起來卜卜趣~~而餃子底部金黃的色澤誘人食慾, 咬下去酥脆的口感與內餡多汁超滿足。芝士焗天火蠔濃香芝士外層稍稍燒焦,配上一些煙肉粒一同烤焗,加上惹味肥嘟嘟原隻鮮蠔,豐富口感,只可以説最佳配搭。柚子酒(300ml)酒逢知己千杯少,每次都會試不同的酒,今次挑選抽子酒,清幽脫俗嘅柚子香味,恰好酒濃和甜度,值得 Encore!😽芝麻雞翼外皮滿佈芝麻,麻香帶趣,雞肉還保持鮮嫩,而且有少少鹹香醒胃感覺。👍🏻紅豆雪糕日本紅豆雪糕,奶味香濃,入口細緻

餐廳重新裝修,感覺更開揚舒服。亦加了防疫圍板,食得安心!

刺身拼盆係每次指定必食頭盆!💪🏻
眼前一亮、看到已經胃口大開,

追加深愛美食
帶子刺身(6切)甜蝦刺身(5本)
這兩款每次和朋友都係食過不停。😋😋

和牛刺身

魷魚鬚唐
外層酥炸溥皮,緊緊包住了魷魚鬚,入口非常酥脆、彈牙。

脆皮煎餃子
薄餅般的脆皮底,吃起來卜卜趣~~

芝士焗天火蠔

柚子酒(300ml)

芝麻雞翼

紅豆雪糕
日本紅豆雪糕,奶味香濃,入口細緻幼滑,香軟連綿,口感絕佳!

今次我和朋友都吃得非常滿足,最正係地點大家都方便,食飽飽之後回家超方便。😄😄

2020-05-28
$250 (Dinner)