2018-06-23 243 views
雖然唔係食過好多番茄湯底嘅餐廳。當知道深水埗開咗間以番茄湯底作主打嘅食店,先被鮮明的logo吸引住,再細心睇埋餐單,立刻被其中一道菜式嘅名稱被考起,原來「犇犇有禮」的「犇」音「賓」,相當有意思。由於與朋友一起來,所以餐單上嘅食物全叫了,看着一碗香氣四溢嘅食物,已按奈不住拿起筷子,烏冬與番茄湯十分夾,番茄湯底看得出用料十足,唔似坊間嘅硬酸味,使我忍不住喝起湯來,牛腩雖然唔肥但夠腍,順帶一提「豚豚圓圓」係慢煮州出來,好嫩。至於小食方面,我最喜歡「70度慢煮麻辣瑞士汁雞翼」,我哋安哥了兩碟,如果再辣一點更好。還有飲品也不錯,在夏天一邊食一邊飲,暑氣全消。
70度慢煮瑞士汁雞翼
檸檬雪梨露