2017-02-05
2070 views
呢間Pizzeria 位於地點幽靜嘅太平山街(地址係普仁街) ,平日夜晚唔多人,食野傾計就一流👍🏻,餐廳採用工業燈加紅磚做主題,焦點在餐廳遠處嘅浮雕掛畫,感覺像一間畫廊。-Appetiser Platter裡面包括幾款可以單點嘅前菜,包括1)香脆鮮魷魚炸皮唔脆,但點咗附上綠綠地色嘅醬汁後味道唔同晒👻。(2) 煎帶子伴風乾火腿帶子略嫌韌,風乾火腿咸香味夠,但鹹咗些少。(3) 香蒜欖油炒辣蝦蝦肉爽, 炒得香口,配上綠色醬汁就無得頂。(4) 脆炸三文魚粒好脆,三文魚本身較乾柴,但整體味道和口感幾好,又唔覺油膩。我個人覺得如果你想喺食主菜前同三幾位朋友飲杯酒,食些少野醒醒胃,Appetizer Platter係好選擇,份量亦足夠。-Hickory BBQ Baby Pork Rib呢度嘅Baby Pork Rib質地係比較冧和骨肉分離果款,我個人喜歡呢種Rib,如果想食質地實淨有咬口嘅Rib就可能唔太鍾意,附上嘅燒烤醬汁值得一讚,燒烤味濃,不過稍鹹,唔可以點太多醬!-香蕉拖肥批批底有口感,拖肥醬係塗喺碟上,而唔係包在批裡面,有啲失望,裡面嘅香蕉被太多Cream包住,好似食Cream多過食批。-
(1)香脆鮮魷魚
炸皮唔脆,但點咗附上綠綠地色嘅醬汁後味道唔同晒👻。 (2) 煎帶子伴風乾火腿
帶子略嫌韌,風乾火腿咸香味夠,但鹹咗些少。 (3) 香蒜欖油炒辣蝦
蝦肉爽, 炒得香口,配上綠色醬汁就無得頂。 (4) 脆炸三文魚粒
好脆,三文魚本身較乾柴,但整體味道和口感幾好,又唔覺油膩。 我個人覺得如果你想喺食主菜前同三幾位朋友飲杯酒,食些少野醒醒胃,Appetizer Platter係好選擇,份量亦足夠。
-Hickory BBQ Baby Pork Rib
呢度嘅Baby Pork Rib質地係比較冧和骨肉分離果款,我個人喜歡呢種Rib,如果想食質地實淨有咬口嘅Rib就可能唔太鍾意,附上嘅燒烤醬汁值得一讚,燒烤味濃,不過稍鹹,唔可以點太多醬! -香蕉拖肥批
批底有口感,拖肥醬係塗喺碟上,而唔係包在批裡面,有啲失望,裡面嘅香蕉被太多Cream包住,好似食Cream多過食批。 -軟心朱古力撻配蜜餞香橙雪糕
香濃嘅雲尼拿雪糕包住橙皮,無得彈👍🏻,個撻批底有質感,朱古力又濃又流心,最啱喜歡朱古力嘅人👻 呢間餐廳服務十分好, 侍應都好有禮貌,落完單都會講聲多謝,要加分。