2019-04-07 140 views
星期日又可以陪媽媽周圍去下,(其實可能係佢陪我😂),今次就去遠d,去西灣河!本身諗住去太安樓搵下野食,但周圍逛既途中行過呢間Cs’ Bakery門口擺住既蛋糕🍰好吸引❤️而裡面既裝修簡單得黎又好靚,岩哂我,諗都唔諗就行左入去!餐廳有早餐,午餐同下午茶,我同媽媽黎到既時候大概1點半,食完個lunch仲可以食埋Cake,呢度嘅下午茶都好抵食,$50就有一件cake同埋一杯飲品媽媽叫左個黑松露雜菌意粉!離遠已經聞到好香黑松露味,醬汁creamy,意粉軟硬適中,好好味!而我就緊係叫個All day breakfast啦!Cs’ Bakery 既All day特別之處係佢既手工麵包同牛油果🥑醬,麵包有2個味,其中一塊有無花果,果仁,紅莓,再加埋玫瑰🌹形嘅牛油,真係少女心爆滿,牛油果🥑醬除咗打成蓉之外,仲加咗牛油果粒,食落去啖啖牛油果❤️另外要特別一提嘅就係呢度嘅咖啡,起初店員上菜嘅時候我都睇咗一陣究竟上面個圖案係咩黎,跟住發現原來係我自己黎嘅🥰,咖啡沖調師會喺咖啡上面畫左客人外貌嘅Q版公仔樣上去,好有心思呀🥰我係比呢間餐廳嘅蛋糕吸引入嚟,又點可以唔食返兩件蛋糕先走,蛋糕款式有好多,全部都係Homem

門口擺住既蛋糕🍰好吸引❤️

而裡面既裝修簡單得黎又好靚,岩哂我,諗都唔諗就行左入去!

黑松露雜菌意粉

All  day  breakfast
玫瑰花牛油

Cappuccino

我係比呢間餐廳嘅蛋糕吸引入嚟,又點可以唔食返兩件蛋糕先走,蛋糕款式有好多,全部都係Homemade,其中佢哋嘅主打就係芒果拿破崙蛋糕,店員話每日下午兩點半出爐,唔夠兩個鐘頭就會賣晒,想試嘅朋友真係要趁早嚟

拿破崙蛋糕個皮好鬆脆,牛油味好香,吉士醬好滑,又唔會太甜,再加埋鮮芒果粒,真係幾好味
芒果拿破崙蛋糕

千層蛋糕係逢假期或者weekend先會有,點可以唔試,千層蛋糕嘅味道會不定時轉換,今日係原味同埋栗子味,而我就揀咗栗子味

千層蛋糕栗子同忌廉各佔咗一半,令到個蛋糕冇咁膩,每一層嘅厚度都好平均,唔會一切就散,栗子蓉好香,甜味恰到好處,真係好耐冇食過咁好食嘅栗子蛋糕
栗子千層蛋糕

除咗蛋糕之外,餐廳仲有手工曲奇🍪賣,而家做緊優惠價可以加$38換購,而老闆就係我哋推薦左蝴蝶酥條,食落去嘅口感會有啲唔同,等我試完再出食評話比大家知好唔好食!
蝴蝶酥條

除此之外仲有好可愛嘅糖霜曲奇,每款造型都好得意,真係唔會捨得食落肚 (分開upload)

下次要再嚟試埋其他唔同款式嘅蛋糕❤️
2019-04-07
$100 (Lunch)
黑松露雜菌意粉
All  day  breakfast