2018-10-02
有一段時間無嚟西營盤,又有些不同了。小店開得更多了,為整區又再增添了不少文化氣息,真係越來越喜歡這區!好似今晚食既小店 「 Pop Street 」, 小小餐廳但毫不簡單!餐廳菜式非常國際化,尼泊爾、森巴、非洲、德國、阿根廷⋯⋯據店員講有d菜色係專登跟相關國籍既廚師學煮,充滿異國風味!菜名亦非常趣緻,例如我地order 既「尼一個泊爾香辣雞腎」、「啤酒炸醬多舊魚薯條」、「葡萄牙洋腸煮蜆(配法包)」。鷄腎味道香濃,辣度剛好,好惹味,係一道非常好既「佐酒」小食!炸魚薯條,炸漿唔厚,炸得香脆可口,保留魚味,魚柳很滑很多肉,而且完全唔油膩,好味!再配上3 個特制既sauce,值得推介洋腸煮蜆,又係好好味!份量絕不少,而且每隻蜆都脹卜卜,好鮮味!我尢其最愛個法包,十分香脆,咸咸的,好好味!不論食物定服務,完全感受到餐廳既熱誠,非常值得推介的一間小店!!